Instagram hashtags: Den ultimate guiden til flere følgere

Instagram Hashtags

«Hvordan finner jeg rett Instagram hashtag for virksomheten min?» er et spørsmål vi hører ofte.

Så det mer avgjørende spørsmålet:

«Hvordan kan jeg bruke Instagram hashtags for å få flere tilhengere og mer SALG?»

Derfor skriver jeg denne komplette guiden for bruk av Instagram hashtags med de siste oppdateringene. Alt du trenger å vite, på ett sted, oppdatert med den nyeste Instagram algoritmen i tankene.

Hashtag neon sign - Instagram Hashtags

Hva folk flest ikke vet er at det er TO forskjellige grunner til å bruke hashtags på Instagram, og du bruker hver av dem på grunn av to ulike årsaker i din jakt på flere følgere.

1. For å finne målgruppen din (og vokse).

2. For at publikum skal finne DEG.

Det betyr at du ikke bare kan bruke dine egne hashtags, men også de målgruppen din bruker. Og at hvis du gjør dette riktig så vil hundrevis eller tusenvis av nye følgere finne deg. Det er så mye mer du kan gjøre med hashtags. Jeg skal forklare hvordan du skal bruke hashtags i tillegg til:

  • Hvordan finne riktig Instagram hashtags for bedriften DIN
  • Hvordan Instagram hashtags kan skaffe deg flere målrettede tilhengere (og til slutt, salg)
  • Hvordan rangere på «Toppinnlegg» for dine aktuelle hashtags
  • Hvor mange Instagram hashtags du bør bruke i innleggene dine
  • Hvordan ikke fremstå som SPAM
  • Beste praksis for egendefinerte Instagram hashtags

Fortsett å lese så kommer jeg til det etterhvert.

Hvordan fungerer Instagram Hashtags

Måten hashtags fungerer på (vanlig måte + en strategi flest mennesker ikke kjenner til). Hashtags fungerer på to forskjellige måter, og du trenger begge to for å kunne bruke de på riktig måte. Men den grunnleggende måten en hashtag fungerer på er. Når en hashtag brukes i et innlegg, blir innlegget automatisk lagret i en slags hashtag «mappe» Med dette mener jeg…

Når @alpilox bruker hashtag #alpilox, dukker den opp under #alpilox hashtag «mappe» når noen søker på #alpilox eller klikker på hashtag #alpilox.

Den vil så legges til på toppen av “Siste innlegg“-listen og etterhvert dytte deg ned (du må scrolle ned for å finne eldre), etter hvert som det postes nyere innlegg med samme hashtag.

Hvis innlegget ditt oppnår flest likes og kommentarer (på kortest mulig tid), vises innlegget ditt i «Top innlegg»-delen for den hashtaggen.

Alpilox hashtag page

Så, hvis et innlegg får mindre engasjerende (likes og kommentarer) enn din, MEN de får det raskere, så kan de dytte deg ut av den posisjonen. Vekstfrekvensen av postingsengasjement spiller en stor rolle her. Hvis 9 innlegg slår dine likes og kommentarer, vil du miste din posisjon i “Topp-innlegg“.

Så hvis du blir en «Topp-poster» vil du bli funnet av nye følgere, men hvis du stadig er på toppen av de seneste postene, så vil du oppdages her også!

MEN det er en annen måte du kan bruke Instagram hashtags på, og det er like viktig (om ikke MER, spesielt hvis du er i oppstartsfasen og trenger flere følgere).

De to forskjellige grunnene til å bruke Instagram hashtags (den største misforståelsen).

Årsak 1 – For å finne målgruppen din (og vokse)

Når du prøver å få større publikum (spesielt når du er i oppstartsfasen), er styrken ved hashtags å finne målgruppen din, ikke omvendt. Hvis du er i oppstartsfasen og har under 1000 følgere (selv mindre enn 10 000 avhengig av hvor mange kontoer som er lik din), må du ta dette i betraktning: “Jeg må finne folket mitt og introdusere meg selv til de!“

Det er 800 millioner aktive Instagram kontoer, så hvis du er den nye (eller lille) ungen på skolen, må du komme deg ut og finne venner.

Hvordan finne målgruppen din (og vokse) med hashtags

Akkurat som Instagrammere søker etter bestemte Instagram hashtags å finne kontoer å følge, så kan du enkelt søke opp hashtags for å finne dine følgere. Så i dette tilfellet handler hashtags mindre om deg og mer om kundene dine.

Ideen er å finne hashtags som målgruppen din bruker, slik at du kan finne deres kontoer, samarbeide med dem og «eksponere» deg selv. Det handler om å få et forhold til dem, og få kontoen din sett av dem.

Hvis innholdet ditt er bra, og de er en del av målgruppen din, så er det store sjanser for at de vil følge deg.

Slik gjør du det:

Trinn 1: Velge 3 av følgerne dine

(Hvis du ikke har noen følgere ennå, eller de ikke er i målgruppen din, ta en titt på følgerne til noen av konkurrentene dine. Så lenge de har samme målgruppen som deg, fungerer det.)

Trinn 2: Sjekk ut kontoene deres

Hvilke Instagram hashtags bruker de? Prøv å identifisere ca 5 stk. Si at du selger klokker, og du har brukt hashtaggen #urmakerliv, og du har fått tilhengere som er andre urmakere. Det er fordi hashtaggen din er den som brukes av andre urmakere! Du må finne det KUNDENE dine bruker.

Så se om det finnes en sammenheng mellom 3 kontoer. Prøv å finne den hashtaggen alle bruker (da vet du at den er relevant.) Du kan se at alle tre (eller kanskje 2 av disse følgerne) alltid bruker #klokkeriet i innleggene sine. Jeg mener, det passer jo hvis de de er klokkenerder! Legg merke til at disse hashtaggene forteller at du er inne på noe.

Hvis du har problemer her fordi,

1. De fleste av dine følgerne dine har private kontoer eller,

2. Følgerne dine ser ikke ut til å bruke hashtags

Sjekk ut følgerne til konkurrentene dine (eller andre kontoer med samme publikum), og se hva du finner. Hvis du fremdeles ikke finner noe, kan du prøve å spørre noen av din nåværende følgere/kunder hvis de har en Instagramkonto om hva slag Instagram hashtags de bruker! Hvis følgerne ikke bruker hashtags eller du ikke finner noen sammenheng, så er det ikke så farlig. Du kan fokusere på å bruke hashtags for grunn nummer to som vi forklarer litt senere.

Trinn 3: Ta for deg disse hashtaggene og lag en liste

PSST! Hvis du lager listen som et notat på mobilen din, så har du den lett tilgjengelig når du poster. (Du behøver dermed ikke å bruke Google doc eller lignende.) Etterhvert kommer du til å huske dem, men foreløpig er det lurt å notere de ned!

Trinn 4: Søk etter de 5 hashtaggene på Instagram

Du tar disse hashtaggene du har funnet, og søker for å se om du kan finne FLERE som ligner. Instagram viser deg en liste over lignende og relevante hashtags, og hvor populære de er (hvor mye de brukes på Instagram):

Søk

Søk > Tags

Trikset her er å IKKE bare velge de aller beste (mest populære). Hvorfor?

Fordi de topp-rangerte vanligvis er mer generelle og mindre spesifikke (så når du søker dem, så må du å filtrere gjennom flere ikke-relevante kontoer for å finne målgruppen din).

LØSNINGEN: Velg hashtags med ulike popularitetsnivåer. Bland alt sammen og kast inn noen populære hashtags som ikke er så åpenbare.

Trinn 5:

Gjenta dette trinnet for alle de 5 opprinnelige hashtags du valgte, og legg dem til i listen (du har omtrent 15 totalt).

Trinn 6: Finne mulige følgere

Nå som du har en liste over relevante og målrettede hashtags som følgerne dine bruker, kan du nå søke etter potensielle følgere! Gå gjennom listen og søk etter en hashtag av gangen. Gå deretter gjennom innleggene (topprangerte og siste) og sjekke kontoene der du bruker hashtaggen. Du vil finne noen som ser ut som de er en del av målgruppen din.

Trinn 7: Engasjer deg med potensielle følgere

Når du finner en konto som passer en av kjøperpersonlighetene dine, engasjer deg med dem slik at kontoen din blir sett! Velg et av de siste postede bildene, og legg igjen en hyggelig kommentar. Noe sånt som:

«Elsker dette!»

Det gjør stort sett utslaget. MEN hvis du kan være mer personlig, gjør det. Jo bedre kommentaren er, jo bedre forbindelse får du, og dermed større sjans for at de sjekker kontoen din. Når de ser kommentaren din, vil de tenke;

«Oi, det var fint, hvem er dette?»

Klikk – de sjekker ut kontoen din.

Så lenge innleggene du deler på feeden din er noe de bryr seg om, er sjansene store for at de vil følge deg!

ADVARSEL: Men vis god dømmekraft, hvis det er et personlig bilde av babyen deres og det har INGENTING å gjøre med hva du selger, så ikke kommenter bildet! Finn et som relaterer til produktet eller merkevaren din.

Så i eksemplet med klokker, bør du være på jakt etter innlegg der personer deler bilder av en ny, kul Audemars Piguet de har eller en vintage Omega.

Trinn 8: GJENTA

Du må ALLTID engasjere deg med potensielle tilhengere. Med mindre du har 100k og er komfortabel med det. Jo mer du engasjerer deg med potensielle følgere, jo flere NYE folk vil se kontoen din, og DERMED får du flere følgere.

Det handler om tall, så engasjer deg så mye du kan! Nå til et mer vanlig bruk av hashtags…

Årsak 2 – Få publikum til å finne DEG

Når du prøver å vokse, men allerede har en stor følgergruppe, er en annen styrke ved hashtags at når du rangerer for dem, kan du bli oppdaget. Når jeg sier «rangere» mener jeg posisjonere deg i «Topp-Post» delen for en bestemt hashtag:

Hvis du har en solid konto (5-10k + følgere; igjen, dette avhenger på hvor mettet bransjen din er, og hvor mye konkurranse du har) så kan du tenke på denne måten:

«Jeg må fortsette å eksponere meg, men jeg har blitt så stor at folk kan finne MEG også»

Om du allerede har noen «venner», og du har et godt rykte på skolen, så vil folk når de hører navnet ditt (ser dine innlegg), også kanskje sjekke deg ut

Hvordan få målgruppen til å finne DEG med hashtags

OK, så du har en liste over hashtags følgerne dine bruker (så du kan finne dem), men du trenger også noen som vil finne deg i hashtag «mappen».

(Du bør bruke begge hashtaglistene på dine egne innlegg!)

Trinn 1. Gjør en idédugnad på hashtags som beskriver bedriften din /produktene dine

Når du gjør en idédugnad så tenk på:

«Hva vil kundene / målgruppen min søke etter på Instagram?»

Dette er hashtagger du bør bruke hvis du vil faktisk vil bli funnet!

Trinn 2: Lag en liste (atskilt fra første)

Akkurat som den første listen du gjorde, men husk, disse er bare for bruk I DINE INNLEGG

Trinn 3. Se på hashtaggen konkurrentene dine (eller liknende kontoer) bruker

Det er ingen skam å sjekke ut tilsvarende kontoer for å se hva de gjør. De er et flott sted for inspirasjon, og du får MYE innsikt i målgruppen din, potensielle tilhengere, hva slags innhold de liker å se, og hva slags hashtags du bør bruke.

Velg et par lignende kontoer med en større følgergruppe enn din. (Det er et tegn på at de vet hva de driver med og hvordan du også kan gjøre det på en riktig måte!). Gå gjennom innleggene deres og legg merke til hvilke hashtags de bruker ofte. De bruker de mest sannsynlig for at de VIRKER.

Legg dem til listen din.

Trinn 4. Spør følgerne dine hva de søker etter!

Det er ingenting galt med å gå rett til kilden … faktisk … så er det en SMART metode, og det gir deg de beste svarene du kan få. Send en personlig melding til noen av følgerne dine (som passer målgruppen) og spør dem:

«Hvilke hashtags søker du etter på Instagram»

Ta for deg svarene og velg de som kan relateres til virksomheten og produktet ditt.

Trinn 5: Bruk Instagram (eller et annet søk) for å finne relaterte hashtags

Akkurat som du gjorde med den første listen, ta for deg de relaterte hashtaggene du fant og/eller brainstormet deg til, og finn noen relaterte som kan legges til i listen din. Igjen; du kan søke direkte på Instagram for relaterte hashtags (pluss med den nye algoritmen, så kan du alltid se hvilke hashtags som er trender)

Men husk, du vil ikke BARE bruke de mest populære hashtaggene (fordi de er mainstream). Lag en miks i forhold til deres popularitet slik du gjorde med den første listen:

FERDIG!

Nå som du har disse 2 listene, har du MASSEVIS av perfekt hashtags å bruke. Bruk en blanding av begge listene på innleggene dine, men bruk bare den første listen for å finne følgere. I forhold til hvordan/hvor/når du bruker disse hashtaggene; jeg skal gå igjennom de viktigste spørsmålene nedenfor:

Hvor mange Instagram hashtags bør jeg bruke per innlegg?

Du har sikkert lest andre kilder som gir deg et nøyaktig «optimalt antall hashtags for mest engasjement», men de er basert på generelle mønstre, og tar ikke hensyn til andre faktorer som om de bruker RETT TYPE hashtag, og hvor de legger dem ut.

Det finnes ikke noe bestemt antall hashtags som vil skaffe deg mer likes og følgere. Det er ingen algoritme som sier: «ok dette innlegget har 7 hashtags, det kommer til å vise seg på flere feeder eller komme høyere opp i søk.

Det er imidlertid viktigere å bruke de RIKTIGE taggene, og det avhenger alltid av hvor populære de er.

  • Hvis du bruker for få hashtags begrenser du muligheten for at folk finner deg ved søk
  • Hvis du bruker for mange (direkte i innlegget ditt) så vil følgerne dine oppfatte deg som spammer og det skremmer dem bort. «Jeg legger dette bare ut for å rangere høyt for en hashtag og få masse likes, følgere, etc»

Slik bruker du hashtags uten å se ut som du spammer. Et kult triks for å legge til flere hashtags uten å se spammy ut, er å legge dem til din første kommentar i stedet for direkte i bildeteksten.

Trinn 1

Post bildet og bildeteksten på samme måte du alltid gjør, men uten hashtags.

Trinn 2

Legg til en kommentar til innlegget med bare dine egne hastags rett etter at den er postet. Når andre mennesker kommentar på innlegget ditt, vil hashtagkommentarene være skjult!

SÅ det betyr teoretisk sett at du kunne bruke 30 hashtags i din første kommentar, og du fremdeles ikke se ut som en spammer hvis du får nok kommentarer til å “dekke det til”.

INSIDER TIPS:

Hvis du vanligvis ikke får så mange kommentarer og er bekymret for at hashtaggene dine ikke fungerer …

Utnytt (på en god måte) venner eller dine største tilhengere, og be dem kommentere på innleggene dine når du legger de ut. Da vil du være sikker på å få din første kommentar dekket. PLUSS, det vil øke sjansen for at andre også vil kommentere.

(Når folk ser at andre allerede har kommentert, føler de seg mer komfortable og det er mer sannsynlig at de selv vil kommentere!)

VIKTIG: Enten du setter dine hashtags direkte i bildeteksten eller i en kommentar (selv et år senere) påvirker det ikke innlegget noe annerledes. Uansett vil du fortsatt bli lagt til i hashtag «mappen».

«Kan jeg legge til Instagram hashtags senere (etter innlegget er postet)?»

Selvsagt!

Innlegget vil bli lagt til i hashtag mappen, men den vil ikke «fremme innlegget på nytt» for den hashtaggen. Det jeg mener er; innlegget ditt vises i forhold til de andre i «nyeste»- tidslinjen basert på når det OPPRINNELIG ble postet, ikke når nye hashtag legges til.

«Bør jeg opprette og reklamere min egen hashtag?»

Opprette din egen unike hashtag kan være svært nyttig for merkevaren din. Men du må gjøre det riktig. Målet med en egendefinert hashtag er å få følgere til å bruke den på sine innlegg. Slik sprer du merkevaren din!

Men uten insentiv kommer de sannsynligvis ikke til å bruke det. Igjen; motivasjon til bruk av hashtag er veien å gå! Så hvis du har kommet opp med din egen hashtag som passer merkevaren din, og håper at folk vil bruke den; må du bare forbedre deg litt og gi dem noe de bryr seg nok om til at de vil bruke den.

Det betyr ikke at du MÅ bruke en egendefinert hashtag.

Hvis du kan bruke den strategien du har lært her, ved hjelp av Iconosquare, hashtag, søketeknologi, er du på god vei til å finne de rette menneskene som kommer til å kjøpe fra deg.

Hva du bør gjør nå

Kommenter nedenfor med 4 av din nye (og super relevante) Instagram hashtags som vil skaffe deg flere følgere og salg. En (to, kanskje tre) heldige kommentarer vil bli tilfeldig valgt ut til å vinne en gratis hashtag søk! Vi kommer til å fortsette å lete og finne nye, bedre hashtags – garantert.

One thought on “Instagram hashtags: Den ultimate guiden til flere følgere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *