Slik arrangerer du en vellykket Instagram konkurranse

Instagram konkurranse

Instagram konkurranser kan være veldig bra for bedriften. De hjelper deg å engasjere med nye følgere og genererer nye kundeemner som har stort potensiale for å skape nye salg. 

Konkurranser er en av de mest populære måtene å markedsføre på visuelle medieplattformer som Instagram, fordi det er en av de mest effektive metodene å nå nye kunder og fremme kjennskap til merkevaren din. 

Du har kanskje kjennskap til verdien, men du er ikke sikker på hvordan du skal komme i gang. For å hjelpe til så har vi satt sammen denne trinnvise guiden som vil hjelpe deg til kjøre din egen konkurranse på Instagram.

La oss komme i gang!

Man holding iPhone with Instagram konkurranse

Trinn 1 – Velg en premie

Når du setter sammen Instagram konkurransen din, så må du tenke godt over hva slags premie du vil tilby. Hvorfor? Premien er vanligvis den avgjørende faktoren om folk ønsker å delta i din konkurranse eller om de velger å ignorere den.  

Selv om du har et firma som mange liker, så vil ikke engang dine mest lojale fans delta i konkurransen, hvis de ikke har mulighet til å vinne noe av verdi. Du vil heller ikke gi e-posten eller din personlige informasjon til noen, hvis ikke det du fikk tilbake er av stor nok verdi, og det vil heller ikke dine potensielle kunder. Når du velger ut en premie, så husk på at den skal være flott og spennende nok til at folk tar seg tid til å delta i Instagramkonkurransen.

Her er noen idéer til premier for en konkurranse på Instagram:

Velg en premie som er knyttet til merkevaren din. Vi har alle sett selskaper gi bort ting som iPads og turer til Mexico. Dette er flott for store bedrifter, som gir ut disse premiene for at de skal forbli blant de topprangerte, men det er ikke bra hvis du er ute etter reelle resultater og/eller økt salg for din bedrift. Ved å velge en merkevare-relatert premie som et av produktene dine, eller et gavekort, så vil du sikre at alle som deltar er interessert i virksomheten din.

Lag en premiepakke: Å sette sammen en pakke med flere premier er enda mer attraktivt fordi det øker verdien. Potensielle deltakere vil kanskje ikke delta hvis premien bare er verdt 100 kroner, men en premiepakke verdt 500 kan endre innstillingen deres. Den beste pakken er en samling av ulike produkter fra merkevaren din, men du kan også legge til andre relaterte produkter.

Samarbeide med andre merker: Vurder å samarbeide med andre firmaer i bransjen for å tilby en fristende premiepakke. Foruten at dette gir deg muligheten for å lage en premiepakke som er litt mer spennende enn den som bare består av dine egne produkter, så vil et samarbeid med et annet varemerke øke din markedsføringsinnsats, og dermed også øke rekkevidden av Instagram konkurransen med en potensielt større suksess.

Trinn 2 – Definere konkurransereglene

Instagram er et kjempeflott sted for å dele ut giveaways, fordi alt fungerer her. Dette er fantastisk fordi det gir deg massevis av alternativer når du skal kjøre en Instagram konkurranse. La oss se på noen ulike Instagram konkurranser, og reglene for hver av dem:

  • Kommentarer for å delta i Instagram konkurranse: Dette er definitivt den vanligste typen konkurranser jeg ser på Instagram. Det eneste som trengs er at en deltager kommenterer på et innlegg for å være med i konkurransen. Noen ganger må kommentaren være et svar på et spørsmål, eller en form for informasjon (skostørrelse for eksempel, hvis prisen er et par sko). Beste praksis for denne konkurransen er å få deltagerne til å tagge et par venner i sine kommentarer, da sprer du budskapet organisk.

  • Re-poste for å delta i konkurransen: Dette er en annen vanlig type Instagram konkurranse. Som navnet antyder, så må deltakeren dele konkurranseinnlegget med sine egne følgere, bidra til å spre ordet om konkurransen og merkevaren din. Jeg vil bemerke at denne typen konkurranse, som kan være effektiv for å øke rekkevidden, kan også være mindre effektiv, fordi den er litt påtrengende (det krever at folk deler innlegget ditt).

  • Fotokonkurranse: Dette er en ganske logisk bruk av Instagram som en konkurranseplattform, ikke sant? Få deltakerne dine til å dele et bilde på sin egen feed med en hashtag du lager (sjekk at det er relatert til konkurransen; -#vårkonkurransen2021, for eksempel). Legg ved noen handlinger som de må foreta seg på bildet ditt; noe som er relatert til merkevaren din, du kan bruke det som brukergenerert innhold i fremtiden. Når konkurransen er over, trekker du ut en tilfeldig vinner eller det beste bildet, alt ettersom hva kriteriene er for å vinne konkurransen. 

  • Instagram konkurranser eller hashtag-konkurranse: Bruk av et tredjepartsprogram til å kjøre Instagram konkurranse, det koster deg noen kroner og tar tid, men er den beste måten på å få deltakerne i konkurransen din, til å bli fremtidige kunder. Her kjøres konkurransen på en egen destinasjonsside/landingsside som samler deltakernes e-post (og annen informasjon hvis du ønsker). For å gjøre en lang historie kort; dette gjør at du kan markedsføre via e-post, som er generelt mer effektivt når det gjelder å konvertere kundeemner til salg. Mer om det senere.

Trinn 3 – Lag konkurransen

Det du trenger å gjøre, uavhengig av konkurransen du kjører, er å lage et konkurranseinnlegg som du deler på Instagram. Det første du trenger er et bilde. Ønsker du en enkel løsning, kan du bare bruke et bilde av premien din. Om du ønsker å stå frem som litt mer profesjonell, bruk offisielle produktbilder som er tatt med et godt kamera (en moderne smarttelefon duger), for å få frem flotte bilder som hjelper deg å fremme premien på en flott måte. Du kan også legge til litt tekst, som “Vinn!” for å fange folks oppmerksomhet, slik at de skjønner at det er en konkurranse.

Bruk gjerne en video hvis du vil være litt kreativ. I de fleste videoene vi har sett, så er det ofte en representant for merkevaren som beskriver konkurransen, viser premiene og forklarer hvordan man deltar. Selv om de kan fungere bra, er jeg ikke en stor tilhenger av å bruke video for å presentere en konkurranse, da dette krever at folk lytter til budskapet i videoen (men det kan fungere med undertekster) og vier litt mer oppmerksomhet en ett bilde.

Deretter bildeteksten. Det er lurt å beskrive alle reglene her, så folk skjønner hvordan de skal delta. Jeg anbefaler at dette gjøres som en trinnvis punktliste slik at det er enklest mulig for deltagerne å forstå. Hvis du samarbeider med andre merker, så er det viktig å nevne partneren din i bildeteksten også.

Trinn 4 – Konkurransekampanje

Sammen med premien din, så er det avgjørende hvordan du annonserer konkurransen.

Organisk spredning er en vei å gå. Sørg for at du deler Instagram konkurransen på alle dine sosiale plattformer, samt e-postlisten din. Hvis du har ressurser til dette så kan du legge til en pop-up på nettsiden, med en direkte lenke til konkurransen. Jeg ville annonsert konkurransen min regelmessig på Instagram Story også.

Selv om det er en bra start å bruke organisk deling, så er jeg ikke en stor tilhenger av denne metoden for å annonsere, for du snakker ofte bare til de som allerede er interessert i merket ditt, eller til de som har kjøpt av deg tidligere.

Det beste alternativet, hvis du ønsker å generere nye kundeemner og få nye kunder, er å betale for annonsering. Instagramannonser er bra, fordi de kjører på Facebook Ads-plattformen, og det betyr annonser som retter seg direkte til folk du ønsker å få som kunder.

Selv om Instagramannonser kan være en helt annen sak, så må du sørge for du retter deg mot målgruppen basert på kundeprofilen din, opprett et iøynefallende bilde og velg riktig CTA for annonsen din.Winner Every Time - Instagram konkurranse

Når promoteringen er i gang, lanser konkurransen.

De fleste konkurranser ender her, men nå bør du ha fått flere følgere og fans på sosiale medier som er interessert i merkevaren din. Du kan DMe (Direct message/ sende direkte meldinger) deltakere, eller legge ut et bilde med takk til folk som deltok, og legg til en rabattkode i samme slengen.

Hvis du kjørte en Instagram konkurranse ved hjelp av en tredjeparts konkurranseapp, så har du en liste over e-postadresser som du kan ta kontakt direkte med. Jeg ville også her gitt dem en rabattkupong som takk for deres deltakelse, og hold disse kundeemnene varme, slik at det er mer sannsynlig at de foretar seg et kjøp.

Instagram Konkurranse – Konklusjon

Dette var en trinnvis beskrivelse på hvordan du kjører en Instagram konkurranse. Uansett hva slags bransje du er i; Instagram konkurranser er en fin måte å generere nye potensielle kundeforhold, som kan gi deg nye salg i fremtiden. Les gjerne flere Instagram artikler fra OWUP.

Lykke til med din instagram konkurranse!

Ser du etter et program for å trekke ut en tilfeldig vinner?

Bruk Googles tilfeldige nummergenerator til å velge vinnere. Det er enkelt og gratis å bruke den til å plukke vinnerne dine.

For å gjennomføre dette må du tilordne hver av dine påmeldte et nummer. En måte å gjøre dette rettferdig på er å tilordne et nummer basert på rekkefølgen de meldte seg på. Så din første deltaker ville være nummer én, den andre ville være nummer to, og så videre.

Gå deretter til Google.com og søk etter “random number generator.” Du vil så få opp en rute. Minimumet skal være det første nummeret du tildelte (sannsynligvis “1”), og maksimumet skal være antall totale gyldige påmeldte. Når du har tastet inn disse tallene, trykk på den blå “Generer” -knappen.

Printscreen of google Random numberg enerator

“Skjermdump fra Google” 

Hvis du foretrekker å ikke bruke Google, er det mange gratis tilfeldige tallgeneratorer tilgjengelig; det er bare å gjøre et søk for å finne din favoritt.

Uansett hvilken generator du bruker, er det en smart ide å ta et skjermbilde av resultatet for å dokumentere hvordan du tilfeldig valgte ut vinneren.

Lykke til med å trekke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *